Szolgáltatásaink

OLTÁSOK

Kedvencünk egészségének megőrzése a legfontosabb teendőnk, hisz megelőzni a bajt sokkal könyebb, mint gyógyítani.

 A kötelező oltáson kívűl kisállatunknak kombinált oltásokra is szüksége van. Oltásokkal súlyos betegségeket előzhetünk meg, melyek sokszor a gondos kezelés ellenére is kétes kimenetelű végeredményt hozhatnak.

Oltási programunkat a nemzetközi irányelveknek megfelelően végezzük.

Macskák Felv/FIV tesztjét is elvégezzük, melyhez mindössze 10 percre és pár csepp vérre van szükség.

Felv: Macska leukózis vírus

Testváladékokkal terjedő (pl.: nyál) betegség, mely daganatos elváltozásokat és az immunrendszer gyengülését okozza, emiatt más betegségeket is elkaphatnak, illetve sok más elváltozás hátterében is ez a vírus áll.

FIV: Feline Immunodeficiency Virus-(macska AIDS)

A macskák immunrendszerét károsítja, emiatt nagyon könnyen elkaphat különböző fertőző betegségeket, és az idő előrehaladtával nem képes ellenük védekezni.

Olyan macskák akik nem találkoznak más macskákkal a benti szoba macska oltás az ajánlott, akik kijáró életet folytatnak, illetve találkozhatnak más cicákkal azoknak pedig a Leukózis + kombinált oltást ajánlunk. 

Kutya oltást fiatal állatok esetében oltási sor javasolt. Ebben Parvo, kombinált oltások váltakoznak, illetve a veszettség oltásra is szükség van. Utóbbihoz Mikrochip beültetésére is szükség van, melyet szintén elvégzünk.

Utazás esetén, " kutya útlevél / macska útlevél " re lenne igény, rendelőnkben van lehetőség kisállat útlevél kiállítására.


SEBÉSZETI ELLÁTÁSOK

Rendelőnkben lehetőség van kutya ivartalanításra ( Kasztráció, Ovariectomia, Ovari-hysterectomiára. Illetve macska ivartalanításra. Kandúr cicák kasztrációja és a nöstény macskák ovari-hysterectomiájára.

Az ivartalanítással nem csak a nem kívánt szaporulatot előzhetjük meg, hanem igen komoly betegségeket előzhetünk meg.  Ilyenek például a genyes méhgyulladás ( Pyometra), kan kutyáknál prosztata problémák. ( Meta/Hyperplasia, daganat) A daganatos megbetetegedések esélyének csökkentése. 

Különböző szemészeti műtétekre is van lehetőség szemész orvosunknál. (előzetes időpont egyeztetéssel / szemészeti vizsgálat után) 

Kérjük kérjen időpontot.

Szemészeti Rendelés


A szemészeti rendeléseken korszerű diagnosztikai módszerekkel folyik az állatok különböző szembetegségeinek diagnosztikája.

Szemészeti szaktanácsadás, kezelési terv megbeszélésével zárul a vizsgálat. 

 A szembetegségek vizsgálata (réslámpa, könnytermelés meghatározás, szemnyomás mérés rendelőnkben a kisállat szemészeti rendelés során elérhető.

Különböző szemészeti műtétekre is van lehetőség szemész orvosunknál. (speciális műtétek.)

(előzetes időpont egyeztetéssel / szemészeti vizsgálat után) 

Kérjük kérjen időpontot.KÜLSŐ ÉS BELSŐ PARAZITA ELLENI VÉDEKEZÉS

Kedvenceinket a külső és belső élősködők ellen nagyon fontos védeni, mert súlyos fertőző betegségeket terjeszthetnek. Ilyen a kullancs által terjesztett babesia, a szúnyogok által terjesztett szívféreg, illetve a bolhák akár galandféreg lárvát is hordozhatnak magukban. A rendszeres védekezés elengedhetetlen, sok esetben életmentő is lehet (pl.:babesia).

A védekezésben szakszerű segítséget nyújtunk, illetve szívféreg szűrést is végzünk, melyhez 10 perc és pár csepp vér szükséges.

Szívféreg: Dirofilaria Immitis, korábban egzotikus, ritkább betegség. Pár éve hazánkban is megjelent, elterjedt. Szúnyog által közvetített féreg, mely jó ideig tünetmentes lehet, később súlyos keringési elégtelenséget okozhat. Kezelése a megelőzéshez képest jóval bonyolultabb és szigorú protokollt igényel. A tünetek megjelenése után a gyógyulás esélye jelentősen csökken. A megelőzés a leghatékonyabb és legegyszerűbb módja, hogy kedvenceik sokáig egészségesen mellettünk lehessenek.